KONSPIRASI AL-AQSA


Seperti yang kita ketahui,Al-Aqsa merupakan kiblat yang pertama bagi umat Islam sebelum beralihnya kiblat umat Islam kepada  Mekkah (Ka'Ba).Baiklah,Sebelum kita masuk lebih dalam,Monat nak pembaca-pembaca entry kali ni kenal pasti dahulu,mana satu masjid Al-Aqsa dalam 3 gambar yang Monat sertakan diatas.YANG MANA SATU ADALAH AL-AQSA? Gambar 1? Gambar 2? Gambar 3? Ok... dah tahu mana satu??
Jika anda memilih gambar 1..anda silap..jika anda memilih gambar 2..anda juga silap... Masjid Al-Aqsa adalah pada gambar yang ketiga... Ya betul,pada hari ini,ramai daripada masyarakat kita / umat islam sendiri sudah lupa akan gambaran sebenar Masjid Al-Aqsa dengan mengatakan bahawa Gambar 2 merupakan Al-Aqsa.. Ops!! Jangan cepat menggelabah.. Sebenarnya,yang mempunyai kubah emas itu adalah DOME OF ROCK ataupun dikenali sebagai Qubbat As-Sakharah. Sekiranya anda perasaan,dimana-mana sahaja dalam media cetak atau media massa,isu Masjid Al-Aqsa yang diancam kemusnahan oleh rejim Zionis.Pihak ini sebenarnya telah cuba menipu dunia dengan memberikan gambar Dome Of Rock tatkala bercerita mengenai Al-Aqsa.Dikala dunia membidas tindakan Israel yang cuba memusnahkan Masjid Al-Aqsa , mereka memperlihatkan gambar DOME OF ROCK. Tak percaya? Cuba search dekat GOOGLE, taip Al-Aqsa Mosque , hasilnya? Dome of Rock yang keluar,jadi? Mana Masjid Al-Aqsa yang sebenar..?? Setiap kali berita mengenai Masjid Al-Aqsa terpampang di dada akhbar mahupun media massa , DOME OF ROCK yang menjadi tumpuan , tapi tahukah anda? Masjid Al-Aqsa bukanlah DOME OF ROCK dan DOME OF ROCK pula bukanlah Masjid Al-Aqsa.
Inilah Masjid Al-Aqsa      Monat sendiri pun agak terkejut bila dapat tahu mengenai hal ini,jujurnya,Monat sendiri mempercayai bahawa Dome Of Rock tersebut adalah Masjid Al-Aqsa,disebabkan hal inilah Monat turut membuat sedikit kajian dahulu sebelum menulis entry pada kali ini untuk dikongsikan pada semua.Dimana-mana sahaja di surat khabar? di televisyen? Apabila isu Masjid Al-Aqsa dikeluarkan.. Gambar yang diberikan adalah Dome Of Rock , Mengapa?? Adakah ini merupakan propaganda YAHUDI untuk memadamkan memori ingatan umat islam terhadap imej sebenar Masjid Al-Aqsa. Setiap kali dunia mempersoalkan tindak tanduk YAHUDI (ISRAEL) yang mengancam Al-Aqsa , ISRAEL dengan terbukanya membodohkan dunia dengan menunjukkan gambar DOME OF ROCK (yakni mengatakan itulah Masjid Al-Aqsa dan mereka tidak melakukan apa-apa terhadapnya).

Kenalilah Masjid Al-Aqsa yang sebenarnya , dikala kita mempercayai bahawa Dome Of Rock tersebut adalah Masjid Al-Aqsa,ISRAEL pula sedang giat memusnahkan Kiblat Pertama kita..Jadi,apa pula Dome of Rock/Qubbat As-Sakhrah, Ianya bukanlah sebuah masjid sebaliknya ialah sebuah kompleks yang terdapatnya sebuah batu besar yang dikatakan tempat Nabi Muhammad s.a.w. berdiri ketika peristiwa Israk Mikraj.(Batu tergantung...)

Perlu diingatkan bahawa bukan sahaja Masjid Al-Aqsa yang suci kepada umat Islam tetapi Qubbat As-Sakhrah dan kawasan sekitarnya juga adalah suci kerana ia terdapat di dalam Al Haram Al Sharif. Keseluruhan kawasan Al Haram Al Sharif ini ialah Masjidil Aqsa dan bukannya Masjid Al-Aqsa sahaja kerana bangunan Masjid Al-Aqsa dibina selepas penaklukan Baitulmuqaddis oleh tentera Islam.Nama Masjid Al-Aqsa hanyalah mengambil sempena nama Masjidil Aqsa di dalam Al Quran.


Mengapa ISRAEL begitu berminat dengan Masjid Al-Aqsa?

Kepercayaan mereka terhadap A-Haram al-Syarif di bina dia atas tapak yang dikenali sebagai HAIKAL SULAIMAN dan menganggap tempat tersebut akan menjadi PUSAT PEMERINTAHAN DAJJAL LAKNATULLAH Sebab itu mereka mengorek dan membuat kajian arkeologi di bahagian dasar masjid Al-Aqsa itu.Usaha ini ditentang oleh orang Islam kerana merosakkan struktur Masjid..p/s :  Pandangan anda pula? Cuba search dekat youtube "Al-Aqsa Mosque under attack.." apa yang keluar... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...