# "Argh!! Kenapa kau Kencing?! "


Korang kenal tak siapa ni ? Tak kenal ? Kenal? Kalau dekat laman youtube , dan bagi korang yang suka surfing untuk tengok sesuatu yang baru dekat Youtube tu mesti kenal dengan user " fiq000s " , apa lagi dah klik pegila subscribe pulak. Ok , tak payah berteka - teki pulak dekat sini , nama dia Syafiq Yusof , anak kepada Direktor terkenal , Dato' Yusof Haslam , ya ! dan dia juga , adalah adik kepada Syamsul Yusof.

Pernah dengar pepatah , "Like a father , Like a son" kan? , macam tu juga la dengan Syafiq ni , dah ikut jejak abang dan ayah dia , filem pertama yang dia arahkan adalah filem S.A.M (Saya Amat Mencintaimu) , ok syabas! :) Tapi bukan itu yang aku nak cerita dekat entri kali ni. Apa kena pulak tajuk entri ni dengan cerita pasal Syafiq Yusof ? Ahaa , jangan salah anggap. Ni cuma dialog dalam filem pendek dia yang buat aku teruja rasa macam nak shoot filem pendek terus lah lepas buat entri ni.!Tajuk entri dekat atas tu kali ni , adalah dialog daripada filem pendek karya Syafiq Yusof ni , filem pendek yang bertajuk ALONG , memang buat aku gelak gila tengok filem pendek tu. Bangga dengan adanya anak muda (youngster) yang berbakat macam ni kan , memang Malaysia dipenuhi dengan rakyat-rakyat nya yang berbakat kali ni. Alhamdulillah.

Apa yang buat dia hebat sangat ? Bagi aku , "yes! he is damn creative person"  , tengok saja dengan filem-filem pendek dia dekat Youtube dah boleh tahu , dia akan pergi jauh , tambah lagi , umur dia masih muda , 18 tahun dan merupakan pelajar KLMU yang mengambil bidang berkaitan dengan apa yang diminatinya , filem?! Ya betul. Meh sini tengok karya-karya filem pendek dia.

Blog dia ? ni , follow untuk perkembangan terbaru filem S.A.M dan macam-macam lagi  : http://syafiqrevolution.blogspot.com/Hmmm : Malaysian needs more youngster to step forward show yourself and be pure! :) nice! and I give 5 out of 5 for this!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...