# Info - Duit kertas RM20 ? Bank Negara , perkenal siri terbaru Matawang Malaysia | Duit Saidina

Akak-akak BNM posed  Matawang Baru :)

Bank Negara Malaysia mengumumkan akan pengeluaran Matawang terbaru bagi Negara Malaysia yang akan mula diedarkan bermula tahun hadapan , dalam kenyataan yang dikeluarkan Bank Negara Malaysia :

"Wang kertas yang dikeluarkan dalam denominasi RM1, RM5, RM10, RM20 dan RM100 itu akan berada dalam edaran pada separa kedua tahun depan.Wang kertas denominasi RM50 dalam siri baharu ini telah pun berada dalam edaran," kata BNM dalam kenyataan Rabu.
 "...Duit syiling siri baharu dengan denominasi 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen, yang dilancarkan pada 25 Julai, akan berada dalam edaran pada Januari 2012..."Aku tertarik dengan duit kertas RM20 ni , wah , memang best dan menarik , warna dia pun cantik , ada dekat dompet banyak-banyak mesti dompet nampak "cool" (duit 50 lah baru cool!). Tapi dengar cerita duit ni design dia datang daripada Jerman ? ke print dekat Jerman ? design dari Malaysia ? tak tahulah.

Tapi dalam komen-komen dekat video yang dimuat turun oleh BNM dalam lama youtube , ramai yang mempersoalkan mengenai rekaan duit syiling yang sama dengan duit syiling di Eropah. Jeng jeng! Bila fanatik-fanatik Illuminati ni baca , mesti dah start buat homework kaji duit ni cari pasal tanda-tanda illuminati !


Ok , mulakan kerja anda sekarang. Melalui apa yang aku nampak dalam gambar ni , duit-duit ni semuanya nampak cantik , dan dengan ini aku ucapkan TAHNIAH ! BNM! kerana membawa sinar baru dalam matawang negara kita (dan kukuhkan lagi matawang kita ok!)


Dekat bawah ni adalah video penerangan mengenai matawang terbaru yang diperkenalkan , kalau nak tengok duit syiling yang baru pun ada dalam video ni , syiling 20 sen dan 50 sen serius menarik !


 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...